ONDERBOUW

Voor de onderbouw zijn twee verschillende projecten, Het verdwenen veertje (voor groep 4 en 5) en Ik zie wat jij niet ziet (voor groep 3 en 4). Bij het project Ik zie wat jij niet ziet leer je over dieren, planten en bomen. Als opdracht moet je een maquette maken van het landschap.

Bij het verdwenen veertje horen een leuke excursie naar De Baak in Lutjegast én een sprookje. Dat kun je hieronder lezen:

‘Het verdwenen veertje’

Vijftien, zéstien, zéventien, áchttien, negentien en een half,,,,,,,,,,, twínnnnn-tig… Ik kómmmmm!’ Nienke kijkt om zich heen. Jaap is weg. Ze voelt zich klein naast de reusachtige toren. Ze hoort de wind. Alleen de wind. Helemaal niemand te zien. Jaap kan zich altijd beregoed verstoppen. Ze doet een paar stappen naar achteren en kijkt eens rond. Geen Jaap. Alleen de wind. Aarzelend loopt ze onder de grote stenen toren door en kijkt om het hoekje. Geen Jaap. Ze doet nog een paar stappen verder. Nu staat ze achter de toren. Ze kijkt rond. Geen Jaap. Ze zal maar weer terug lopen. Maar dan ineens staat ze stil. Ze ziet iets bewegen! Hoog bij de tweede steen van de toren beweegt een veertje in de wind. Niet zomaar een veertje zoals uit een kippenhok, nee, een veer met hele mooie kleuren……